Vecka 10 i musik

14.03.2016 kl. 12:51

Jag tänkte ta tag i min kärlek till listor och aktivera mitt last.fm-konto igen. Senaste hade jag det kopplat till min Spotify i december 2014. Då lyssnade jag på Disco Ensemble (det gör jag fortfarande).

Det är kul att se hur ens musiksmak går i vågor. För tillfället har jag ingen specifik artist jag lyssnar mycket på, utan nöjer mig ganska bra med Spotifys Discover Weekly.

Blev inspirerad av Ljudbäraren och tänkte lista förra veckans mest lyssnade och viktigaste låtar. Vill igen bli en insnöad musiknörd som jag en gång varit då jag var lite lyckligare. Det är galet hur ens mentala tillstånd påverkar ens intressen så pass mycket.

Onra - The Anthem. En kunde tro att detta är deep lyrics, vilket jag typ trodde. Googlade och kom fram till att det är två rader om en tjej som har födelsedag, som sjungs om och om igen. Men bra skit ändå.

Gasellit - Kuja kutsuu. Gamla Gasellit funkar alltid för att höja humöret. Skaffade en cd-spelare och blev inspirerad att lyssna på Gasellits första EP som jag köpte för längde sedan på Katin Tavara (och som faktiskt var typ det sista exemplaret av pressningen).

Sanni - Jos mä oon oikee. Juttelen vaikken tunne sanoja Mun äidinkieli kuin hepreaa Herään illalla Nukahdan aamulla Elän valveunessa Mä olen yksin vaik metro täynnä on ihmisii Ne katsoo läpi vaik tartun niiden käsistä kii Ei oo olemassa kummituksii, eiks nii? Ok, Sanni är en av de största klichérna som finns, men hon sjunger lixxom ju om mitt lifv?!

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
ei huhhuh. min första reaktion var seriöst ''vem fan är den här nya musikbloggaren me namne ljudbäraren''. man borde väl försöka tona ner på tävlingsinstinkten
Bringthenoise14.03.16 kl. 15:04
: D
16.03.16 00:16