Työn orjat, sorron yöstä nouskaa, eller?

06.03.2016 kl. 18:36

Livskrisen fortsätter och jag dricker vin och lyssnar på taistolaissånger. Hallitus on vankka, kätyrlauma sankka, se kauhuntuskaa levittää yli onnettoman maan.

Skulle jag ha gått omkring och agiterat och kämpat för rättigheter eller skulle jag ha levt ett bekvämt liv med min mors familjenamn som dikterat mina åsikter? Kenen joukoissa seisot? Kenen lippua kannat?

Skulle jag stolt ha gått omkring med ett rött band och tagit till vapen eller skulle jag ha spottat på kvinnor med tovigt hår utan framtid? Riistäjät ruoskaa nyt selkäämme soittaa, vastassa valkoinen armeija on.

Jag har alltid fascinerats över hurdan jag skulle ha varit under vissa tidsepoker. Skulle jag ha bränts som häxa, skulle jag ha dött under nödåren, skulle jag ha stått på barrikader, skulle jag ha blivit avrättad med nackskott och utan rättegång, skulle jag ha skjutats till gränsen, skulle jag ha spanat efter flygplan, skulle jag ha ockuperat Vanha, skulle jag ha oroat mig för globaliseringen, skulle jag ha gått på fredsmarscher och varit rädd för atomkrig?

Eller skulle jag vara likadan som nu? En som har stora tankar men för lite mod.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
alla behöver inte ha mod, många som har mod har inte resurser nog för att skapa stora tankar, dom behöver dem som har stora tankar.
den elaka b.10.03.16 kl. 10:25
Visa ord.
10.03.16 22:47