Mumindalen

Fick äntligen tillräckligt mod att göra det jag drömt länge om.

24.03.2016 kl. 22:35

Chips eller två miljoner euro

Istället för att skicka nyheten om en två miljoner euros forskningsinvestering håller jag på att skicka en bild på en Pirkkas chipspåse åt forskaren.

Det gäller att vara skarp då en multitaskar.

23.03.2016 kl. 13:53

Självporträtt

03/2016

 

21.03.2016 kl. 21:26

Vecka 11 i musik

Det blev tydligen en hel del rap förra veckan.Watkin Tudor Jones/Fucknrad - Super Evil. Han i Die antwoord. Han låter precis lika cool i detta projekt. You look stupid, cos you look everyone else / I'm so-so fresh, like the longlife soya milk up on shelf

Kube - MIKSU. Jag är väldigt sen med denna. Jag är inte en fan av Kube så det tog en stund för mig att lyssna på hans låt, men den här är fan bra. Väldigt o-pk dock. Jag typ hatar Mikael Gabriel så feelar texten till hundra ändå. Popparit hakee biiffii en usko tätä todeksi  / sä oot yhtä uskottava ku sun osamaksu rolexi. Kolla MG:s lejma svar.Faaraon Sikarit - Kylmä. Väntar med spänning på mer material. Älskar beaten. Aktuell text.  Vittu tääl on kylmä.
21.03.2016 kl. 18:34

Vain pari pientä sanaa ja koko maailma hajoaa


[x]


Ei pillerit ei pullo tähän kipuun enää auta

 

Pää kii - Rakkaus repii meidän kappaleiksi taas

16.03.2016 kl. 21:18

Vecka 10 i musik

Jag tänkte ta tag i min kärlek till listor och aktivera mitt last.fm-konto igen. Senaste hade jag det kopplat till min Spotify i december 2014. Då lyssnade jag på Disco Ensemble (det gör jag fortfarande).

Det är kul att se hur ens musiksmak går i vågor. För tillfället har jag ingen specifik artist jag lyssnar mycket på, utan nöjer mig ganska bra med Spotifys Discover Weekly.

Blev inspirerad av Ljudbäraren och tänkte lista förra veckans mest lyssnade och viktigaste låtar. Vill igen bli en insnöad musiknörd som jag en gång varit då jag var lite lyckligare. Det är galet hur ens mentala tillstånd påverkar ens intressen så pass mycket.

Onra - The Anthem. En kunde tro att detta är deep lyrics, vilket jag typ trodde. Googlade och kom fram till att det är två rader om en tjej som har födelsedag, som sjungs om och om igen. Men bra skit ändå.

Gasellit - Kuja kutsuu. Gamla Gasellit funkar alltid för att höja humöret. Skaffade en cd-spelare och blev inspirerad att lyssna på Gasellits första EP som jag köpte för längde sedan på Katin Tavara (och som faktiskt var typ det sista exemplaret av pressningen).

Sanni - Jos mä oon oikee. Juttelen vaikken tunne sanoja Mun äidinkieli kuin hepreaa Herään illalla Nukahdan aamulla Elän valveunessa Mä olen yksin vaik metro täynnä on ihmisii Ne katsoo läpi vaik tartun niiden käsistä kii Ei oo olemassa kummituksii, eiks nii? Ok, Sanni är en av de största klichérna som finns, men hon sjunger lixxom ju om mitt lifv?!

 

14.03.2016 kl. 12:51

Gata upp och gata ner

12.03.2016 kl. 22:03

Ootsä ikin miettiny Et mitä jos ne vihaajat onki oikees

 

 

 

 

Ei haittaa jos kuulemani äänet on oikeit
Mut mua kuumottaa et mitä jos ne äänet onki oikees

09.03.2016 kl. 23:36

Työn orjat, sorron yöstä nouskaa, eller?

Livskrisen fortsätter och jag dricker vin och lyssnar på taistolaissånger. Hallitus on vankka, kätyrlauma sankka, se kauhuntuskaa levittää yli onnettoman maan.

Skulle jag ha gått omkring och agiterat och kämpat för rättigheter eller skulle jag ha levt ett bekvämt liv med min mors familjenamn som dikterat mina åsikter? Kenen joukoissa seisot? Kenen lippua kannat?

Skulle jag stolt ha gått omkring med ett rött band och tagit till vapen eller skulle jag ha spottat på kvinnor med tovigt hår utan framtid? Riistäjät ruoskaa nyt selkäämme soittaa, vastassa valkoinen armeija on.

Jag har alltid fascinerats över hurdan jag skulle ha varit under vissa tidsepoker. Skulle jag ha bränts som häxa, skulle jag ha dött under nödåren, skulle jag ha stått på barrikader, skulle jag ha blivit avrättad med nackskott och utan rättegång, skulle jag ha skjutats till gränsen, skulle jag ha spanat efter flygplan, skulle jag ha ockuperat Vanha, skulle jag ha oroat mig för globaliseringen, skulle jag ha gått på fredsmarscher och varit rädd för atomkrig?

Eller skulle jag vara likadan som nu? En som har stora tankar men för lite mod.

06.03.2016 kl. 18:36

Ärliga listan

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR? Just.

TRE SAKER DU AVSKYR (förutom uppenbara saker då så som våld, orättvisor, krig, rasism, terrorism etc ni fattar) Människor som betalar med cash i bussen men som går först in, så att alla andra måste vänta. Skrikande barn. Regeringen.

HUR VAR DU I SKOLAN? Ganska duktig, fast jag levde i en värld där “jag inte kan någonting och jag kommer bli underkänd i allting”. Jag var lite av en duktig flicka i högstadiet, men i gymnasiet började jag lite varva ner.

VAD BLIR DU STRESSAD AV? Allt?

TRE SAKER DU ÄLSKAR: Min kanin. Sova. Då luftfuktigheten och vinden är rätt och dofterna från Meira på Sturegatan glider ner till Arabiastranden.


[x]

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG? Vet faktiskt inte, på basis kommentarer jag fått tror jag det är en sarkastisk, vettig och lite söndrig person.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV? Som en väldigt utåtvänd inåtvänd stressad och söndrig person. Har inga problem att berätta vissa saker som kan uppfattas som jobbiga, men samtidigt berättar jag aldrig allt.  

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM: Allt.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST? Aldrig. Har aldrig känt mig vacker. Kanske senast i lågstadiet?

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT? Min väldigt konstiga dröm.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER? Mitt liv och min mentala hälsa.


[x]

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR: Vuxenlivet. Att flippa totalt (tack Louis Therouxs dokumentär om psykiska sjukhus för fångar). Krig.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ: Typ barnträdgårdslärare. Hatar barn.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ: Kanske någonslags koordinator eller producent för olika projekt, men samtidigt nog inom/med kommunikation, så en kombination av dessa.

27.02.2016 kl. 21:38

Vissa kan gå över lik för att nå sina mål, vissa skiter i känslor

[x]

Det värsta med döden är att man ser livet passera förbi i revy För spex och teater och liknande saker, det kan få mig att vilja spy

Far och son - Tills någon dör

 

26.02.2016 kl. 11:11

Jag skrek fuck the world och drack en öl


[x]

Det är hälsosamt att vara känslokall när jag puttar dig framför en pendelvagn (men inte inför barnen)

Far & Son - Inte inför barnen

25.02.2016 kl. 20:58

Ja se oli silloi selvä: kevät ei tulis yhessä tai selvän

Jag lyssnar på Paperi T och en sömnlös natt är säker.

Se talvi oli erilainen ku muut talvet Sä jätit arvet erilaiset ku muut arvet. Kaikki ne balladit jotka kosketti sua, sanoin pitäväni mut oikeesti ne oksetti mua Ja vaimo kuulostaa asuntolainalta, mä oon: "Sori mut mielummin duunaan vaikka Edelmannit laivalta"


[x]

Min kärlek till Paperi T börjar snart bli grotesk men vad kan jag åt det om det gör lite ont i själen men han gör att det gör ont på ett bra sätt och en vill nästan inte att allt ska bli bra för allt är fint på ett bisarrt och tragiskt nästan tragikomiskt sätt.

22.02.2016 kl. 23:19