Huhtikuu on kuukausist julmin

Se työntää sireenejä kurviin.


[x]


Mä rakastan sua keväällä, mut voit olla varma, et jätän sut syksyllä.


 

26.04.2016 kl. 23:46

Need someone to numb the pain

Jag sover dagssömn om kvällarna och vakar om nätterna. På morgnarna lever jag för koffein. Allt är lite rubbat nu. Väntar på livet som arbetslös för då får jag sova dygnet runt och glömma allt och alla.

Jag tömmer en helt för gammal vinflaska och dansar runt i underkläderna. Allt är så konstigt nu. Men jag vet inte om det är på ett dåligt eller kanske till och med ett bra sätt konstigt.

På måndagar väntar jag på fredagar.

Spend my days locked in a haze
Trying to forget you babe
I fall back down
Gotta stay high all my life
To forget I'm missing you
Ooh-ooh, ooh-ooh

 

25.04.2016 kl. 21:46

Anti-konst då den är som bäst

It's so fresh I can't take it

21.04.2016 kl. 21:31

"Vi är här för dig" var en lögn

Och är fortfarande en av de största lögnerna jag någonsin hört och det gör varje dag så jävla ont.

Det gör så jävla ont att någon som kallade mig vän inte har en enda gång frågat hur det går, efter att jag berättade en sommardag att jag inte bryr mig om jag lever eller dör. Då en vän säger att jag aldrig ska må dåligt men får mig att må sämre än någonsin. Då en vän inte försöker förstå. Då en släkting inte vill tro.

Då när allt var helt ok hörde jag ännu trösteord. Men då allt gick i kras försvann alla. Nu går jag omvägar i korridorer och på gator.

Att jag blir utfryst av människor som kallade mig kompis.

Är det för att jag inte lever ett perfekt liv? Är det för att jag gråter mig till sömns? Är det för att jag inte ser allting på samma sätt?

Är det för att de är så själviska att de inte vill göra något som inte gynnar dem och som kanske ibland är lite jobbigt?

Jag vill egentligen inte att någon ska någonsin känna som jag gör, men de, de förtjänar det.

Even though it hurts, even though it scars
Love me when it storms, love me when I fall
Every time it breaks, every time its torn
Love me like I'm not made of stone

21.04.2016 kl. 15:45

Fredag


[x]


Jag kommer alltid vara den
Som gått från väldigt kär till obegripligt ensam

- Linnea Henriksson - Väldigt Kär/Obegripligt Ensam

 

15.04.2016 kl. 22:44

15 grader varmare och 10 kg lättare

13.04.2016 kl. 23:24

Musik vecka 14

Har äntligen kommit ur Ruger-fasen, men för att peppa inför Movits spelning kom jag in i en Movits-fas. Men som tur varvade jag det med lite annat.

Töölön ketterä - Ludoo. Den bästa imagereklamen Tölö kan få. Får nästan lite lust att flytta dit. Men bara nästan. Även om Tölö är fint och så, känns det som en väldigt tråkig stadsdel. Men har antagligen fel som alltid. Kun sä saavut Etu-Töölöön, aurinko nousee taas, kuu väistyy yltämme, kun ollaan kahdestaan.

Movits - Nitroglycerin. Hade jag väl fjädrar / hade jag väl vingar / hade jag väl flugit härifrån / hade jag väl pengar / hade jag biljetter / hade jag nog suttit här ändå.

Sia - Cheap Thrills. Som alltid är jag lite sen till festen, men whatevs. Barnkören rockar. Inget lyriskt mästerverk, men allting måste ju kanske inte vara det.

11.04.2016 kl. 22:43

Vecka 13 i musik

Ruger Ruger Ruger Ruger.

En av de bästa introna detta år. Oi kuinka turhia toiveita, turhia toiveita / Oi kuinka turhia toiveita meil' on meil' on meil' on.

Utan ekorrsamplen skulle detta vara årets bästa intro, synd att den urpsungliga intron inte kom med utan den måste åtnjutas live. Mut ehdottamasti amazing.

Paennu vastuuta ku yh-naisen eksä.

Ok ok, måste lyssna på annat också nu.

05.04.2016 kl. 21:19

En gång för länge sedan

log jag på bilder. Sedan inåg jag hur fult det är och nu surar jag bara.

05.04.2016 kl. 21:17

Den bästa sångraden nu

 

Dessa sångrader är bland det bästa som skrivits för tillfället. Känns jävla kornigt att skriva att en ser sig själv i eller identifierar sig med en sång, men ibland blandar slumpen i sig och ett par ord (5) får en att må bättre.

04.04.2016 kl. 23:08

Mothafuck rivari must ei ikin olis siihe

På senaste tiden har min kompiskrets lidit av vauvakuume. Fy fan.

Jag får lite ångest över mina känslor för barn. Jag har lärt mig att barn ska en villa ha och det ska typ vara ens mål i livet. Livet är komplett då en får byta diarréblöjor och tvätta bort spyor. Jag nöjer mig med att torka upp mina egna vinspyor på söndagsmorgnar.

Såg häromdagen en gammal gymnasiebekant. Hon skuffade på en barnvagn.

Då tänkte jag att ett sådant liv ska jag helst aldrig ha. Jag vill inte gå omkring med barnvagn i ett köpcenter och se trött ut (att gå i köpcenter och se trött ut klarar jag av på egen hand).

Såg häromdagen en arbetskollegas barn. Killen var lite på 6 månader. Helt ok typ, men alla 50+ tanter gick på högvarv och pajade hans drägliga kinder. Själv låste jag in mig på mitt arbetsrum och lyssnade på rap om kokain och pizza.

Vissa drömmer om en familj med ett par tre barn. Jag drömmer typ om ett loft bland höghus i pastell och breda fönsterbräden där jag kan dricka vin och observera barnvagnarna på långt håll utan att höra skriken ur dem.

03.04.2016 kl. 23:59

I am the son and heir of nothing in particular

There's a club if you'd like to go / you could meet somebody who really loves you / so you go, and you stand on your own / and you leave on your own / and you go home, and you cry / and you want to die.

When you say it's gonna happen "now" / well, when exactly / do you mean? / see I've already waited too long / and all my hope is gone.

03.04.2016 kl. 21:42

Vanupuikko jo liian syvällä, huono olo mut sillee hyvällä

Mä oon relevantti ku markan lantti  / Palauttaisin mut vaginaan, jos mussa ois pantti

- Typerykset jotka polttavat pilveä autossa

Jag har lyssnat på Ruger Hauers nyaste till och från jobbet, skolan, butiken och sömnen och livet.

Typ 99% av alla var ju säker på att skivan skulle vara helt ripuli, och det trodde även jag. De första smakproven var inget jag ville lyssna på flera gånger (förtuom Amazing), men det var ändå något som tvingade mig att lyssna på Mature flera gånger.

Och som tur gjorde jag det för den blir bättre och bättre för varje gång och inte ens Iisa gör mig fittig längre (även om skivan vore hundra gånger bättre utan Pykäris).

Och än en gång är skivan fulla av bitter, hemsk men ack så fin lyrik.

Ku paska painaa rintaa, teidän naamalle sen kevennän

- Krebatorio

31.03.2016 kl. 23:09

My will to move or even use my brain Is whethered by eternal English rain


[x]

I spent 5 hours on the net / Last night / Avoidin' the monsters under my bed / With square eyes.

Eugene McGuinness - Monsters Under The Bed

31.03.2016 kl. 00:45

Vecka 12 i musikErakossa - Löysään hirteen. Även om det är lite Pää kii goes Radio Suomipop-vibbar över Erakossa ibland har jag lyssnat på den här låten helt för mycket. Annan mun hetkeksi vielä unohtaa / Annan mun hetken viel olla vaan sun kaa / Annan mun hetken olla sitä mitä haluan /ja satuta mua vasta huomenna.1900 - Ljuva Mekaniska Jag. Jag lyssnar väldigt sällan på instrumentalmusik om det inte är någonslags electro, men denna gillar jag. Väldigt vårig med lugnande.Death Team - Shake It Off. Hjälper mig lite att bli en attitydmuija som går på stan nästan lite självsäker. Hemma shejkar jag loss. If you wish to win this fight / Shoot them down / Fuck it up and shake it off.
28.03.2016 kl. 17:12